Cassatie
Algemeen contractenrecht | Personen- en Familierecht

070 346 25 49
linssen@linssenvanrossum.nl

Mr Linssen – van Rossum is lid van de Vereniging van Civiele Cassatieadvocaten en van de Vereniging voor Burgerlijk Recht.

In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten staat zij ingeschreven voor de rechtsgebieden Cassatie, Verbintenissenrecht ( contractenrecht) en Personen- en familierecht, waarvoor zij jaarlijks de verplichte bijscholingspunten behaalt.

Er is geen Stichting beheer derdengelden, omdat het kantoor geen derdengelden in beheer aanneemt.

Mr. E.F.A. Linssen – van Rossum

Zijn mensen in staat om rechtvaardigheid te realiseren? ( John Rawls : A theory of Justice, 1971)      

Mr. E.F.A.Linssen – van Rossum  ( Emilie ) is afgestudeerd in de studierichting civiel recht aan de Universiteit van Leiden en is in 1988 als advocaat beëdigd en toegetreden tot de Haagse Balie.

Haar werkterrein en specialisme liggen in overwegende mate bij het algemene contractenrecht. Tot het contractenrecht recht behoren alle overeenkomsten, die mensen met elkaar sluiten. Daaronder valt ook het huwelijk dat u sluit, de beslissing om dat huwelijk te ontbinden, de arbeidsovereenkomst, de huurovereenkomst en alles wat burgers maar met elkaar willen afspreken. Begeleiding bij het op papier zetten van afspraken kan dan ook een goede preventieve investering zijn om geschillen (en geldverslindende procedures ) te vermijden.

Vooral in echtscheidingszaken is het van groot belang om in overleg tot een voor beide partijen bevredigende regeling te komen en dat vast te leggen in een gedegen convenant. Daarmee bespaart u zich een kostbare en emotioneel belastende gang naar de rechter. Het personen- en familierecht vormt dan ook een bijzonder aandachtsgebied binnen haar praktijk.

Een oplossingsgerichte benadering is overigens ook bij andere vormen van geschil veruit te verkiezen boven een langdurige procedure.

Als een regeling in der minne niet haalbaar is, dan is het noodzakelijk om uw belangen op overtuigende wijze te bepleiten voor de rechter. Ook daarvoor bent u bij mr Linssen – van Rossum aan het goede adres. Zij is lid van de Civiele Cassatiebalie en kan uw zaak aanbrengen bij de rechtbanken, de gerechtshoven en ook bij het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad der Nederlanden.

De Hoge Raad spreekt recht als dat voor de rechtsontwikkeling noodzakelijk is. Dat gebeurt alleen als een uitspraak van één der gerechtshoven in juridische zin onjuist is of de uitspraak onbegrijpelijk is gemotiveerd. Als dat zo is, dan gebeurt er zo nu en dan iets moois in het recht, zoals dat het geval was in 1981 toen de raadsheren van de Hoge Raad oordeelden dat :

De vraag hoe in een schriftelijk contract de verhouding van partijen is geregeld en of dit contract een leemte laat die moet worden aangevuld, kan niet worden beantwoord op grond van alleen maar een zuiver taalkundige uitleg van de bepalingen van dat contract. Voor de beantwoording van die vraag komt het immers aan op de zin die partijen in de gegeven omstandigheden over en weer redelijkerwijs aan deze bepalingen mochten toekennen en op hetgeen zij te dien aanzien redelijkerwijs van elkaar mochten verwachten. Daarbij kan mede van belang zijn tot welke maatschappelijke kringen partijen behoren en welke rechtskennis van zodanige partijen kan worden verwacht.